Museumdorpentour Maaksessies

In het dorpshuis worden er op vrijdag 7 en 21 juni en op vrijdag 5 juli van 15.30 – 17.30 uur voor de jongeren in Westeremden een aantal maaksessies gepland voor de Museumdorpentour. Jongeren maken kunst in en voor hun eigen dorp. Het is de bedoeling dat deze kunstwerken straks deel gaan uitmaken van een route, die op 12 juli van start gaat. Voor meer informatie zie het bijgevoegde overzicht.

Optreden van Deck Bad Overtrack

Op zaterdag 11 mei speelt de band "Deck Bad Overtrack' vanaf 20.00 uur in Ons Dorpshuis van Westeremden. De zeskoppige band speelt vooral rocknummers uit de jaren 70, 80 en 90.

Entreekaarten zijn aan de kassa verkrijgbaar.

Toneelvoorstelling

De toneelverenging “Kinea” geeft binnenkort weer een voorstelling. Dit jaar spelen ze voor het eerst op een nieuw podium in het dorpshuis. Het belooft gelijk een lekker chaotische avond te worden, ze spelen in april namelijk het stuk Rika Rommeltje.

Willen jullie het stuk komen bekijken? Dat kan op de volgende data:
Vrijdag 5 april Zaterdag 6 april
Kaartjes zijn te reserveren via de mail: toneelverenigingkinea@gmail.com en kosten €6.
De zaal van het dorpshuis is open vanaf 19.30 uur en het toneelstuk begint om 20.00 uur.

Muziektheatervoorstelling

Zondag 28 januari 2024 komt ”IVY (voorheen de MEISJES MET DE WIJSJES) -‘& de rest” optreden in het dorpshuis. Dit is een komische ode aan de individualiteit. Een humoristische muziektheatervoorstelling over groepsdrang, waarin hilarische, ongemakkelijke en herkenbare scènes worden afgewisseld met vierstemmige versies van bekende en minder bekende nummers. Denk aan The Beatles en Coldplay, maar ook aan Noga Erez en Stromae. Kom lachen, wegdromen, wakker schrikken en genieten. Maar laat je vooral verrassen, door IVY. Begeleid door een virtuoze multi-instrumentalist bezorgt IVY je een onvergetelijke ervaring.

Kaarten zijn te bestellen via:  https://www.ticketkantoor.nl/shop/scrmwijsjes

Kerstbomen verkoop
09-10-2022

Op zaterdag 2 december 2023 start de verkoop van kerstbomen weer op het dorpsplein. Tussen 14.00 uur en 17.00 uur kunt u weer een mooie kerstboom uitzoeken. Daarnaast is er winterfair in het dorpshuis op 6 en 7 december vanaf 17.00 uur tot 21.00 uur en tijdens de winterfair kunt u ook nog een mooie kerstboom uitzoeken. Maar…. er zijn niet alleen kerstbomen te koop, ook aan de inwendige mens is gedacht. Koffie, thee, chocolademelk of een gluhwein, om maar iets te noemen, is verkrijgbaar in het huiskamercafé of op het dorpsplein.

AED bij het dorpshuis is verplaatst.

Tijdens het vernieuwen van de stuclaag op de buitenmuren van het dorpshuis is de daar aanwezig AED tijdelijk naar zijn ‘oude’ plek naast het oorlogsmonument geplaatst. Nu dit is afgerond is de AED teruggeplaatst naar het dorpshuis en wel aan de oostkant van gebouw. Daar zit hij weer in de vertrouwde buitenkast die ervoor zorgt dat in de winter de kast wordt verwarmd en in de zomer wordt gekoeld. Vanaf het dorpsplein en via Dorpsweg/Abt Emopad is de AED snel bereikbaar en bruikbaar. De AED zit op slot, bij een oproep wordt de code vermeld van de buitenkast.

Jaarwisseling

Tijdens de jaarwisseling is het dorpshuis geopend vanaf 00.30 tot 03.00 uur. Iedereen is welkom voor de gezelligheid, een drankje of gewoon elkaar het beste te wensen voor het nieuwjaar. Naast deze feestelijkheid in het dorpshuis is er om 01.00 uur weer een spectaculaire vuurwerkshow op het dorpsplein.

AED/Reanimatiecursus
04-04-2022

Het bestuur van Ons Dorpshuis organiseert op maandag 11 april 2022 en dinsdag  12 april 2022 de (herhalings)cursus AED/Reanimatie. Het begint om 19.30 uur in het dorpshuis. Een gecertificeerde instructrice geeft les in groepen van 6-8 personen.

Sloop van ons Dorpshuis begonnen
20-04-2020

De Westeremders weten het waarschijnlijk wel. Het dorpshuis wordt versterkt, gedeeltelijk gesloopt en er vindt nieuwbouw plaats. De belangrijkste reden hiervoor is de aardbevingsschade. Maar ook bleek uit de recentste dorpsvisie dat de tijden veranderd zijn en dat gebruikerswensen en andere doelgroepen maken dat het tijd is om het gebouw aan te passen.

Welkom bij Ons Dorpshuis
24-09-2015

Ons Dorpshuis Westeremden is de huiskamer van en voor Westeremders. Mooi gelegen, centraal aan het dorpsplein, boven op de eeuwenoude wierde. De oudste delen van het dorpshuis dateren uit de 16e eeuw, daarmee is Ons Dorpshuis het oudste dorpshuis van de provincie Groningen.
Item 1-10 van de 10